Květen 2015

Grilovaná kuřecí křidélka

10. května 2015 v 15:15 | johny1l |  Kuchyně
Grilovaná kuřecí křidélka

ingredience:
1) 1 kg plecka z divočáka ( nebo přední hovězí)
2) 500g pokrájené cibule
3) 3 pokrájené stroužky česneku
4) 80 g sádla
5) sůl, pepř, kmín
6) 1 lžička polévkového koření
7) 3 lžíce sladké papriky
8) půl lžičky chilli
9) 2 lžíce kečupu
10) 1 litr vývaru
11) l lžíce majoránky
12) hladká mouka na zahuštění

1) Hoe 1 kg of wild boar (front or beef)
2) 500 g chopped onions
3) 3 chopped garlic cloves
4) 80 g fat
5) salt, pepper, cumin
6) 1 tablespoon broth and spices
7) 3 tablespoons sweet paprika
8) half a teaspoon of chilli
9) 2 tablespoons ketchup
10) 1 liter of broth
11) l tablespoon marjoram
12) plain flour to thicken

Postup:
rozehřejeme sádlo
Heat the lard

osmažíme cibuli a česnek
Fry the onion and garlic

odhrneme cibuli do krajů hrnce
peel back the onion to the pan counties

uprostřed osmahneme maso, aby se zatáhlo
Fry the meat in the middle to overcast

přidáme kmín pepř, polévkové koření
Add the cumin pepper soup spices

osolíme
salt

přidáme papriku a chilli
paprika and chilli

zalijeme vývarem a dusíme až je maso měkké
pour broth and simmer until meat is tender

přidáme kečup
Add the ketchup

zahustíme moukou s vodou
Thicken with flour with water

povaříme a nakonec přidáme majoránku
Cook and eventually marjoram

Utopenci

3. května 2015 v 16:38 | johny1l |  Kuchyně
Utopenci
Suroviny:
0,5 kg špěkáčků,
200g cibule,
0,2 l vody,
0,125 l octa,
čtvrt špetky soli,
půl lžíce cukru,
4 kuličky nového koření,
4 kuličky pepře,
2 feferonky

0.5 kg sausages,
200 g of onion,
0.2 liters of water,
0.125 liters of vinegar,
quarter pinches of salt,
half a spoon of sugar,
4 balls allspice,
4 peppercorns,
2 red chillies

Postup:
Vodu s octem cukrem, feferonkami a kořením povaříme cca 10 minut
Water and vinegar with sugar, chili peppers and spices cook about 10 minutes

Cibuli a špekáčky rozkrájíme a vložíme střídavě do sklenice
Slice the onion and sausages and put alternately into a glass

necháme vychladnout a zalijeme špekáčky s cibulí.
let cool and pour over sausage with onions.

Necháme odležet asi týden

Let it rest for about a week