Velikonoční beránek

31. března 2015 v 11:02 |  Kuchyně
Velikonoční beránek

Ingredience:
1) 4 vejce
2) 100 g polohrubé mouky
3) 150 g cukru krystal
4) 1 kypřící prášek do pečiva
5) 50 g rozinek namočených v rumu

ingredients:
1) 4 eggs
2) 100 g flour
3) 150 g granulated sugar
4) 1 baking powder
5) 50 g raisins soaked in rum

Postup
Oddělíme žloutky od bílků
(Separate the egg yolks from the whites)

Bílky vyšleháme do tuhého sněhu
(Whip the egg whites to stiff snow)

Žloutky utřeme s cukrem
(wiping the egg yolks with sugar)

Kypřící prášek promícháme s moukou
(Mix the baking powder with flour)

Mouku s práškem postupně přidáváme ke žloutkům a mícháme
(Mix the flour with the powder gradually add to egg yolk and mix)

Postupně vmícháváme rozinky namočené v rumu
(Gradually stir in raisins soaked in rum)

Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků
(Finally, gently stir in stiff egg whites)

Vystříkáme formu beránka olejem ve spreji
(Vystříkáme form of lamb with oil spray)

Vlijeme těsto rovnoměrně do formy
(Pour the batter evenly into the mold)

Beránka přikryjeme alobalem
(Cover with foil Lamb)

Formu položíme na plech a dáme do rozehřáté trouby na 170°C
(The form put on a baking sheet and place in a preheated oven at 170°C)

po 15 minutách dáme pryč alobal
(after 15 minutes we put off foil)

Pečeme ještě 35 minut a těsto se nesmí lepit na špejli
(Bake for another 35 minutes and the dough will not stick on a stick)

Vyndáme a vyklopíme, dozdobíme hřebíčkem, cukrem a stužkou
(We take a Flip down, decorate with cloves, sugar and ribbon)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama