Šťavnatá hovězí roštěná na paprikách a smetaně

8. února 2015 v 16:53 |  Kuchyně
Šťavnatá hovězí roštěná na paprikách a smetaně
Nový mňamózní recept. Musíte zkusit:)


Suroviny
1kg hovězí roštěné - lze nahradit i vepřovým masem
(1 kg of beef - can replace the pork)
2 cibule na kolečka (onion into rings)
sůl (salt)
pepř (pepper)
350ml nakládaných paprik ve sladkokyselémnálevu
(pickled paprika in sweet and sour pickle)
100ml oleje (oil)

250ml šlehačky - 31% (whipped cream)

Postup
1) maso nakrájíme na plátky - 1cm (cut the meat into slices - 1 cm)
2) maso naklepeme (tenderize meat)
3) osolíme z obou stran (salts from both sides)
4) opepříme z obou stran (pepper on both sides)
5) rozpálíme olej a maso zprudka osmahneme
(Heat the oil and fry the meat abruptly)
6) přidáme cibuli (add onion)
7) přidáme nakládané papriky s nálevem (add paprika with infusion)
8) přiklopit pokličkou, pečeme v troubě při 200c cca 45 minut
(fold up the lid, bake in the oven at 200c 45 minutes)
9) zalijeme šlehačkou (pour cream)
10) bez pokličky pečeme 30 minut (Bake uncovered for 30 minutes)

Podáváme s hranolky nebo rýží. Výbornou přílohou jsou také
bramborové knedlíky.
(Serve with chips or rice. Attachments are also excellent
potato dumplings.)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama