Rychlé rizoto

1. února 2015 v 11:35 |  Kuchyně
Rychlé rizoto
Rychlé a výborné rizoto pro celou rodinu.

Ingredience
1 klenice domácího zavařeného masa - nebo vepřové maso v konzervě
(home-canned meats - or pork in a can)
600g propláchlé dlouhozrnné rýře - nevařené
(rinsed long grain rice - uncooked)
1 balíček mražené zeleniny - hrášek, kukuřice, mrkev
(a bag of frozen vegetables - peas, corn, carrots)
1 jarní cibulka
(spring onion)
100 - 150ml oleje
(cooking oil)
sůl
(salt)
polévkové koření
(soup spice)
voda na zalití
(water for watering)

Příprava
1) rozpálíme olej (Heat the oil)
2) přidáme cibulku a zpěníme (add onions and fry)
3) přidáme maso a chvíli dusíme (add the meat and simmer for a while)
4) přidáme zeleninu (add the vegetables)
5) přidáme rýži a vše lehce osmahneme (Add the rice and fry lightly all)
6) zalijeme vodou - rýže musí být potopena 1 cm (add water - rice must be sunk 1 cm)
7) osolíme a dochutíme polévkovým kořením (season with salt and soup seasoning)
8) přikryjeme a pečeme pri 250c po dobu 45 minut
(cover and bake at 250c for 45 minutes)
9) zkusíme zda je rýže měkká a pečeme 10 minut bez pokličky
(try whether the rice is soft and bake for 10 minutes without a lid)
10) servírujeme se strouhaným sýrem a kyselou okurkou

(Serve with grated cheese and pickles)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama