Domácí vepřová konzerva

30. ledna 2015 v 16:07 |  Kuchyně
Domací vepřová konzerva
Nejlepší domácí vepřová konzerva, z které můžete udělat další rychlá jídla:)


Ingredience
2500g vepřového plecka (pork shoulder)
200g vepřové kůže (pork skin)
l (salt)
Informace: množství je na 4 sklenice - 700ml
(information: quantity is 4 jars - 700ml

Příprava
1) maso nakrájíme na větší kousky
(meat, cut into large pieces)
2) na dno sklenice dáme plátek kůže
(put pork rinds on the bottom of a glass)
3) vrstvíme maso do poloviny sklenice - stlačíme
(layer the meat in half a glass - pushing)
4) přidáme čajovou lžičku soli a doplníme sklenici masem
(add teaspoon of salt and fill a glass of meat)
5) na konec přidáme opět plátek vepřové kůže
(at the end, add a slice of pork skin)
6) uzavřeme sklenici a utáhneme
(close and tighten lid jars)
7) do hrnce nalijeme vodu - voda musí dosahovat do 3/4 sklenic
making post to pour water - glass must be sunk into the pot 3/4)
8) dáme pod pokličku a vaříme při 100c hodinu
(put the lid and cook for an hour 100c)
9) poté sklenice vyndáme a obrátíme dnem vzhůru
(then take out the glass and turn upward)
10) dáme sklnice vychladnout do studena a tmy
(put a glass of cool to cold and darkness)

Maso je bezpečně uchované na 2-3 měsíce. Kdykoliv k jídlu:)
(Meat is a secure storage for 2-3 monts. Whenever appetite:))


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Vlasta Vlasta | E-mail | 7. listopadu 2015 v 19:45 | Reagovat

Recept se mi líbí, je jednoduchý. Jen se chci zeptat, jestli neni dobré dát do sklenice spolu s masem i trochu vody a zda je možné přidat pro lepší vůni a chuť i špetku kmínu?
Děkuji za odpověď Vlasta

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama